Καλωσήλθατε στο kalkakos.gr

Ο διαδικτυακός αυτός τόπος, δημιουργήθηκε για να σας ενημερώνει σχετικά με γυναικολογικά και μαιευτικά θέματα, ζητήματα υπογονιμότητας και εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Τηλέφωνο Ιατρείου
210 7790070 Fax
6944 438925 Κινητό
Email Επικοινωνίας

Πρόσφατα Άρθρα

Title Image

Βραχύ Πρωτόκολλο με Ανταγωνιστή

Βραχύ πρωτόκολλο με ανταγωνιστή - Εξωσωματική Γονιμοποίηση - kalkakos.grΣύμφωνα με το Βραχύ Πρωτόκολλο με Ανταγωνιστή, τη 2η ημέρα του κύκλου σας, ξεκινάει η διέγερση. Σε απογευματινή και σταθερή ώρα, με τις ενέσεις Puregon ή Gonal-F και στη δόση που σας έχει καθοριστεί. Τη 2η ή 3η ημέρα του κύκλου θα πρέπει να έρθετε στο κέντρο εξωσωματικής για να γίνει ένα διακολπικό υπερηχογάφημα.

Η επόμενη συνάντησή μας θα είναι την 5η ημέρα της διέγερσης (6η ημέρα του κύκλου). Θα γίνει παρακολούθηση της διέγερσης με διακολπικό υπερηχογράφημα και ορμονική εξέταση αίματος. Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσετε τις πρωινές ενέσεις με τον ανταγωνιστή.

Η επόμενη συνάντησή μας θα γίνει 2 – 3 ημέρες μετά και θα επαναληφθούν διακολπικό υπερηχογράφημα και μέτρηση οιστραδιόλης. Η παρακολούθηση αυτή θα επαναλαμβάνεται μέχρι την ημέρα που τα ωοθυλάκιά σας θα έχουν φτάσει στο κατάλληλο μέγεθος, ώστε να γίνει η βραδινή ένεση για την ωρίμανση των ωαρίων (Pregnyl ή Ovitrelle). Θα σας δώσουμε ακριβή ώρα που θα γίνει η βραδινή αυτή ένεση. Μετά την ένεση αυτή σταματάει η χορήγηση των ενέσεων που κάνατε τις προηγούμενες ημέρες.

Η ωοληψία θα γίνει 34 – 36 ώρες μετά τη χορήγηση της βραδινής ένεσης (Pregnyl ή Ovitrelle). Το πρωί της ωοληψίας θα πρέπει να είστε εντελώς νηστική, δηλαδή να μην έχετε φάει ή πιει τίποτα. Είναι απαραίτητο, καθώς θα σας χορηγηθεί μια ελαφριά αναισθησία προκειμένου να γίνει η ωοληψία. Την ημέρα αυτή ο σύζυγός σας θα δώσει σπέρμα προκειμένου να γίνει η γονιμοποίηση των ωαρίων που θα πάρουμε κατά την ωοληψία. Λίγες ώρες μετά την ωοληψία, επιστρέφετε σπίτι σας.

Την επομένη ημέρα της ωοληψίας θα ενημερωθείτε σχετικά με τον αριθμό των ωαρίων που γονιμοποιήθηκαν. Ακόμη, θα ενημερωθείτε σχετικά με την ημέρα και την ώρα της εμβρυομεταφοράς (συνήθως 2 – 3 ημέρες μετά την ωοληψία).