Καλωσήλθατε στο kalkakos.gr

Ο διαδικτυακός αυτός τόπος, δημιουργήθηκε για να σας ενημερώνει σχετικά με γυναικολογικά και μαιευτικά θέματα, ζητήματα υπογονιμότητας και εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Τηλέφωνο Ιατρείου
210 7790070 Fax
6944 438925 Κινητό
Email Επικοινωνίας

Πρόσφατα Άρθρα

Title Image

Μακρύ Πρωτόκολλο με Ανάλογα

Μακρύ Πρωτόκολλο με Ανάλογα (GnRH) - Εξωσωματική Γονιμοποίηση - kalkakos.grΜακρύ Πρωτόκολλο με Ανάλογα (GnRH)

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο αυτό, 7 ημέρες πριν την αναμενόμενη περίοδό σας, θα πρέπει -κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού- να υποβληθείτε σε ένα διακολπικό υπερηχογράφημα. Στη συνέχεια ξεκινάτε την καταστολή με τις υποδόριες ενέσεις (Arvekap ή Daronda ή Suprefact) που σας έχουν συνταγογραφηθεί, πρωινή και σταθερή ώρα. Τις ενέσεις αυτές τις συνεχίζετε σε όλη της διάρκεια του προγράμματος της εξωσωματικής.

Την 1η ημέρα του κύκλου σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μας. Τότε θα προσδιοριστεί η ημερομηνία που θα έρθετε στο κέντρο για διακολπικό υπερηχογράφημα και μέτρηση οιστραδιόλης. Από τον έλεγχο αυτό θα καθοριστεί η ημερομηνία έναρξης της διέγερσης με τις γοναδοτροπίνες (Puregon ή Gonal-F). Οι γοναδοτροπίνες (Puregon ή Gonal-F) θα γίνονται απογευματινή και σταθερή ώρα, στη δοσολογία που σας έχουμε καθορίσει.

Η επόμενη συνάντησή μας θα είναι την 5η ή 6η ημέρα της διέγερσης. Θα γίνει παρακολούθηση της διέγερσης με διακολπικό υπερηχογράφημα και μέτρηση οιστραδιόλης. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα ενημερωθείτε τηλεφωνικά για τον αν θα πρέπει να αλλάξετε τη δοσολογία των γοναδοτροπινών.

Η επόμενη συνάντησή μας θα γίνει 2 – 3 ημέρες μετά και θα επαναληφθούν διακολπικό υπερηχογράφημα και μέτρηση οιστραδιόλης. Η παρακολούθηση αυτή θα επαναλαμβάνεται μέχρι την ημέρα που τα ωοθυλάκια σας θα έχουν φτάσει στο κατάλληλο μέγεθος. Τότε, θα γίνει η βραδινή ένεση για την ωρίμανση των ωαρίων (Pregnyl ή Ovitrelle). Θα σας δώσουμε την ακριβή ώρα που θα γίνει η βραδινή αυτή ένεση. Μετά την ένεση αυτή σταματάει η χορήγηση των ενέσεων που κάνατε τις προηγούμενες ημέρες.

Η ωοληψία θα γίνει 34 – 36 ώρες μετά τη χορήγηση της βραδινής ένεσης (Pregnyl ή Ovitrelle). Το πρωί της ωοληψίας θα πρέπει να είστε εντελώς νηστική (να μην έχετε φάει ή πιει τίποτα) γιατί θα σας χορηγηθεί μια ελαφριά αναισθησία προκειμένου να γίνει η ωοληψία. Την ημέρα αυτή ο σύζυγός σας θα δώσει σπέρμα προκειμένου να γίνει η γονιμοποίηση των ωαρίων που πάρουμε κατά την ωοληψία. Λίγες ώρες μετά την ωοληψία επιστρέφετε σπίτι σας.