Καλωσήλθατε στο kalkakos.gr

Ο διαδικτυακός αυτός τόπος, δημιουργήθηκε για να σας ενημερώνει σχετικά με γυναικολογικά και μαιευτικά θέματα, ζητήματα υπογονιμότητας και εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Τηλέφωνο Ιατρείου
210 7790070 Fax
6944 438925 Κινητό
Email Επικοινωνίας

Πρόσφατα Άρθρα

Title Image

Λαπαροσκόπηση

Η λαπαροσκόπηση, αποτελεί μια σύγχρονη χειρουργική μέθοδο, εξαιρετικά μικρής παρέμβασης στο σώμα της γυναίκας. Χρησιμοποιείται ευρύτατα για την αντιμετώπιση διάφορων γυναικολογικών παθήσεων.

Γυναικολογικά χειρουργεία που μπορούν να γίνουν λαπαροσκοπικά:

Πλεονεκτήματα λαπαροσκοπικής χειρουργικής

Η λαπαροσκόπηση πλεονεκτεί έναντι της κλασικής χειρουργικής, για τους παρακάτω λόγους.

  • Ο χρόνος παραμονής της ασθενούς στην κλινική ελαχιστοποιείται (απαιτείται συνήθως 1 ημέρα νοσηλείας ή αυθημερόν έξοδος της ασθενούς).
  • Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι μικρότερος και η ασθενής επιστρέφει άμεσα στην καθημερινή της δραστηριότητα.
  • Το μετεγχειρητικό «σημάδι» – ουλή είναι ελάχιστο.

Τεχνική λαπαροσκόπησης

Η λαπαροσκόπηση γίνεται με γενική αναισθησία. Δημιουργείται πνευμοπεριτόναιο με την εισαγωγή CO2 διομφαλικά. Στη συνέχεια μέσω ενός trocar που τοποθετείται από μια τομή 1 εκατοστού στην πτυχή του ομφαλού εισάγεται το λαπαροσκόπιο στην περιτοναϊκή κοιλότητα. Ανάλογα με το είδος της επέμβασης τοποθετούνται 1 – 3 trocar διαμέτρου 5mm στο κοιλιακό τοίχωμα, μέσα από τα οποία εισάγονται στην περιτοναϊκή κοιλότητα τα εργαλεία της λαπαροσκόπησης. Η ανάνηψη της γυναίκας είναι ευχερής, ο μετεγχειρητικός πόνος ελάχιστος και το μετεγχειρητικό σημάδι σχεδόν ανύπαρκτο.